Personal update – 24 weken in verwachting + mededeling!

 

Afgelopen zaterdag 24 weken in verwachting! Een mooi moment om jullie een update te geven over hoe het nu met mij gaat. De tijd gaat enorm snel en we genieten volop van alle ontwikkelingen. De ene ontwikkeling is geweldig, terwijl de andere een stuk minder fijn is. Part of the job. Toch mag ik tot op heden echt niet klagen en zal dat ook zeker niet doen! Een klein, lief wondertje groeit er in mijn buik. We genieten er iedere dag van!

Misschien klinkt het vreemd maar zwangerschap bestaat wat mij betreft uit mijlpalen. Dit betekent natuurlijk niet dat we tussentijds niet genieten! Zo waren de eerste 12 weken behoorlijk heavy. Veel vermoeid en enorm misselijk. De keren dat ik boven de pot heb gehangen heb ik niet bij kunnen houden. Bij 16 weken was het een mooi moment voor de geslachtsbepaling. Hoe cliché het ook klinkt.. Een knul of een kleine meid, het geslacht maakt ons echt niet uit. Na 16 weken kwam de 20 weken echo wel erg dichtbij. Elke echo is natuurlijk geweldig omdat de kleine dan te zien is, maar wij realiseerden ons ook zeker dat dit een hele belangrijke echo is. Ze (jullie lezen het goed, ze!) is helemaal nagekeken en alles zit erop en eraan. Wat een fijn bericht! Inmiddels ben ik 24 weken zwanger. Ruim 5,5 maand.

Mensen vragen nu niet meer aan mij óf ik zwanger ben, maar hoelang. Als een paradepaardje voel ik mij! Trots, pronkend en erg beschermend. Het moederinstinct zit er nu toch echt al in. Geen heftige festivals of het opzoeken van evenementen waarbij veel drank, en helaas ook wel eens agressie, bij komt kijken. Nee, dit soort dingen ga ik momenteel liever uit de weg. Althans, een klein festival ga ik nog wel naartoe hoor. Ik zal dan alleen niet in de topdrukte gaan staan of tot het einde blijven.

Maar even terug! Hoe gaat het nu daadwerkelijk met mij? Daar kan ik kort over zijn. Best goed! Van nature ben ik geen klager en zal mij dan ook vaak groter houden dan dat ik ben. Een kracht, maar dit kan ook een valkuil zijn. Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat dit niet altijd even verstandig is. Tijdens het Paasweekend zat ik nog op mijn knieën om alle luxaflex te stoffen en de ramen te zemen. Nesteldrang it is. Dit moet ik achteraf bezuren met flinke rugpijn en een harde buik. Een enorm leermoment voor mij en een teken dat ik simpelweg niet alles meer kan doen. Later die week had ik ook een afspraak staan bij de Verloskundige en ze constateerde inderdaad dat ik een harde buik had. Dit had ik toch niet verwacht omdat ik, op de dag van de afspraak, mij heel rustig heb gehouden. Mijn lichaam dacht er blijkbaar anders over. Met mijn energielevel gaat het prima. Ik merk natuurlijk wel dat ik sneller vermoeid ben en moet leren hieraan toe te geven.

Na maandenlang niets aan sport te hebben gedaan ben ik vorige week voor het eerst naar zwangerschapsyoga geweest. Dit is natuurlijk niet zo actief in vergelijking met hoe ik normaal sport, maar het was heerlijk! Daarnaast vond ik het superleuk om meiden te zien die ook in verwachting zijn. Op de een of andere manier creëert dat toch een band. My god, wat klinkt dat truttig. Naast yoga wil ik ook graag gaan zwemmen. Het actieve sporten mis ik maar zwemmen lijkt mij nu een heerlijke vervanger.

Nu ik heb besloten meer naar mijn lichaam te luisteren moet ik dit natuurlijk ook vertalen naar mijn blog. Er gaat niet heel veel veranderen maar ik ga hier en daar toch wat aanpassen. In plaats van 3 posts per week, ga ik terug naar 2 posts. Dat wil zeggen dat er voorlopig op de woensdagen een artikel online komt en op vrijdagen de let’s get personal. Voor mij een hele stap en ik hoop dat jullie begrijpen dat ik rustiger aan moet gaan doen. Tegen het einde van mijn zwangerschap en wanneer de kleine net geboren is zal de let’s get personal tijdelijk wegvallen. Deze komt uiteraard zo snel mogelijk weer terug! Bedankt voor jullie begrip!

Tot de volgende update!

afsluiting4
 

 

 

 

* Dit is een artikel geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Dit kan uiteraard verschillen met jouw ervaring.

Join the List

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue